Handicap 54 Examen

Uw handicap 54 halen in een dag aansluitend theorie examen en de Q kaart lopen..

Los GVBexamen

 
In 2012 is gelukkig het oude examen afgeschaft. Na het behalen van het theorie examen moest men 4 holes lopen in een aantal slagen met een ngf marker daarna ontving men het golfvaardigheidsbewijs. Dit examen zorgde altijd voor een hoop stress bij beginnende golfers. Het oude GVB heet nu handicap 54 en het praktijkexamen bestaat nu uit zelf 9 holes lopen met een marker die minimaal handicap 54 heeft.
 
Hieronder een korte uitleg hoe men handicap 54 kan halen bij ons!
 

Stap 1 Baanpermissie

 
Na het volgen van een cursus of golflessen en het behalen van het theorie examen ontvangt u van ons de ngf baanpermissie pas hiermee kunt u op de golfbaan spelen. De lesgevende professional geeft hiervoor akkoord. Het is ook mogelijk om op andere golfbanen te spelen een overzicht van de banen waar u kunt spelen zijn te vinden op de website waarkanikgolfen.nl van de Nederlandse Golf Federatie.
 

Stap 2 Theorie Examen

 
Om uw handicap 54 te halen moet u geslaagd zijn voor het ngf golfregelexamen. Elk weekend kunt u bij ons deelnemen aan het theorie examen. Het regelexamen bestaat uit etiquette en regel vragen totaal zijn het 30 vragen onderverdeeld in 10 etiquette vragen, 19 regelvragen en 1 stableford vraag. U krijgt maximaal 60 minuten om het examen te maken en mag geen regelboeken erbij houden.
 

Stap 3 Q kaart lopen

 
Na het volgen van een cursus of golflessen doet u aansluitend meteen het theorie examen en kunt u met een marker van ons de 9 holes Q kaart lopen om uw handicap 54 te halen. Over 9 holes moet u minimaal 18 stableford punten halen en over 18 holes is dit 36 punten. Wat ook mogelijk is om zelf met een kennis of familie lid de Q kaart te lopen. U hoeft dan alleen de gelopen kaart te mailen naar ons en wij vragen dan direct uw handicap 54 pas aan. Binnen 8 dagen heeft u de pas thuis daarnaast ontvangt u een inlog van ons software systeem zodat u zelf de gelopen Q kaarten kunt invoeren.
 

Los GVBexamen boeken

 
U kunt bij ons elk weekend deelnemen aan het los GVBexamen in Zeewolde en Den Bosch. Het examen bestaat uit theorie examen en daarna de 9 holes Q kaart lopen op de par 3 golfbaan. Daarna vragen wij uw handicap 54 pas aan!

Kosten voor los handicap 54 examen zijn 69 euro exclusief registratie pas 59 euro per jaar.
 

Boek nu een los Handicap 54 examen

Golfacademy De Schoot