Informatie over Handicap 54

Doelgericht en voordelig uw handicap 54 halen! Alle golflessen en cursussen sluiten af met theorie examen en de Q kaart lopen daarna vragen wij uw baanpermissie of handicap 54 pas aan.

Handicap 54

 

Halen handicap 54 pas

 
Met een handicap 54 pas kunt u spelen op de meeste banen in Nederland. Als beginner start u met een handicap 54 dit was voorheen het golfvaardigheidsbewijs. De handicap wordt bepaald door de moeilijkheidsgraad van de baan zorg dat u vooraf altijd de slope-  en course rating bekijkt van de baan. Het kan zijn dat u meer of minder slagen ontvangt.
 

Handicap 54 examen

 
Om een handicap 54(GVB) pas te halen moet u eerst geslaagd zijn voor het theorie examen en in het bezit zijn van een ngf baanpermissie pas. U kunt dan zelf met een marker die minimaal handicap 54 heeft een Q kaart lopen en deze opsturen of mailen naar ons. De eerste Q kaart moeten wij in het systeem zetten daarna ontvangt u een inlog van het systeem en kunt u zelf de gelopen Q kaarten invoeren.
 

Kan ik op elke golfbaan spelen

 
Met uw handicap 54 pas kunt u op de meeste golfbanen spelen. Er zijn ook golfbanen waar een bepaalde handicap wordt gevraagd. Voorbeeld zijn de wat oudere golfbanen die vragen meestal een handicap van 24 of lager. U zult dan eerst aan uw handicap moeten werken om daar te mogen spelen. Advies als u ergens gaat spelen vraag dan vooraf of u kunt spelen.
 

Hoe kan ik mijn handicap 54 verlagen?

 
Uw start altijd met een handicap 54. Voordat u gaat spelen op een baan gaat u kijken naar het handicap tabel hoeveel slagen u krijgt. Het kan per golfbaan verschillen wat ook bepalend is welke kleur tee u gebruikt. U kunt starten van wit, geel, blauw, rood en oranje. Speelt u bijvoorbeeld van de orange tee’s dan zult u minder slagen mee krijgen om dat de baan korter is.
 

Q kaart verwerken

 
De q kaart moet altijd gelopen met een speler die minimaal handicap 54 heeft. Stel dat u 18 holes gelopen heeft en uw scoren is 40 stableford punten dan heeft u 4 beter gelopen dan uw handicap. Om precies uw handicap 54 te lopen heeft u 36 punten nodig. 40-36=4 slagen beter. Omdat uw handicap tussen 37 en 54 wordt uw handicap per stableford punt verlaagd met 40 punten gaat uw handicap 54 naar handicap 50.
 

Van handicap 54 naar een Ega Handicap

 
Zodra uw handicap op 37 staat en u loopt een Q kaart over 9 holes van 18 punten of meer of over 18 holes 36 punten of meer wordt uw handicap aangepast naar een ega handicap van 36. Zodra u onder de handicap 36 zit wordt de handicap niet meer per stableford punt aangepast maar per 0.5.

 

Informatie Handicap 54

Golfacademy De Schoot